

Wielu ludzi jest w stanie jeszcze kojarzyć, jak wszystkie babcie i prababcie gotowały w trwałych, garnkach z żeliwa. Wytrzymywały one latami, a używane były na kuchniach na drewno, a w dodatku nie raz służyły do gotowania w otwartym ogniu. Żeliwne garnki wracają do łask (garnki z żeliwa). Ponownie pojawiła się na takie moda, a ludzie ponownie rozpoczęli doceniać ich wszechstronność. Te garnki są odpowiednie do każdego rodzaju kuchenki. Możemy w nich smażyć, podduszać, gotować i zapiekać. Możemy robić w nich potrawy nad otwartym ogniem, a one nadal będą idealnie służyć. Starczy jedynie dbać o nie zgodnie z zaleceniami wytwórcy w sprawie ich pielęgnacji oraz używania, a najprawdopodobniej zostaną z nami do końca.
Jeśli masz ochotę zgłębić uzupełniające wiadomości na omawiany tu wątek, to zobacz to ważne opracowanie (https://tomasz-graff.pl/) – ono także jest bardzo cenne.
Patelnie Demeyere cechują się aż siedmio- warstwową budową, ochronną powłoką gwarantującą nieprzywieranie a także odporność na uszkodzenia (patelnie firmy demeyere). Otrzymujemy, na tego typu patelnię, trzydzieści lat certyfikowanej gwarancji, a dodatkowo, możemy ich używać na każdej kuchence.