Jesteś zmarzluchem, który przy najwcześniejszym chłodzie najchętniej ubrałby puchowy kombinezon, a potem nie zdejmował go do wiosny? Mamy dla ciebie świetną nowinę – istnieje jakaś alternatywa!

Jak najbardziej – odpowiedzią jest wełna gotowana.Warto wykorzystywać od dawna znane tkaniny, które poddane odpowiedniej przeróbce nie tracąc wcześniejszych zalet zyskują nowe. Dobrym ideałem jest właśnie wełna gotowana, która po obróbce w wysokiej temperaturze staje się materiałem cieplejszym, a przy tym przewiewnym, więcej odpornym na brud. Dodatkowo, a to bardzo istotne w obecnych czasach, kiedy jest to kłopot częsty, wełna parzona (więcej: najlepsze wełny parzone) nie wywołuje tylu reakcji uczuleniowych co zwykła. Wełna gotowana występuje w całej gamie kolorów i deseni. Co warto wiedzieć? Sprawdź: www.lamalama.pl/. Wyrazistych, gdy pragniesz na przekór otaczającym szarościom lśnić w myśl zasady, że zima nie musi być mdła, lub spokojnych – dla wielbicieli klasycznego szyku. Na jakie ubrania nadaje się wełna parzona?

Właściwie co tylko chcesz! Płaszcze i poncha, kurtki, sukienki i garsonki, spódnice i spodnie, a także dodatki: szale, berety. Odpowiednio ocieplone wierzchnie odzienie naprawdę dobrze zda egzamin w zimowym okresie. Łatwo się z niej szyje i wygodnie nosi, bo jest miła w dotyku, elastyczna, mięsista i lejąca. Producenci odzieży najwyraźniej dostrzegli te właściwości, bowiem w wielu kolekcjach materiałem jest właśnie wełna parzona.
Co istotne wełna parzona dzięki swojej odporności i uniwersalności gwarantuje,iż nie będzie to wydatek na pojedynczy sezon. Podsumowując – zapomnij o niekształtnej figurze w puchówce. Tej jesieni powinnaś być bez wątpienia elegancko ubrana!